Je leert de basis van het ‘lichaamslogisch’ lopen. Je lichaam is gebouwd om te kunnen bewegen. Deze specifiek bouw heeft een bepaalde logica in zich. Elk gewricht, elke spier heeft een bepaalde optimale beweeglijkheid die je leert te voelen en te ‘volgen’. Hierdoor vind je ‘de weg van de minste weerstand’ en dat voelt heerlijk kan ik je vertellen. Je leert zodanig te lopen dat je het gemak behoudt. Dit is belangrijk voor de ontspanning in je lichaam en het structureel verbeteren van je spierconditie en uithoudingsvermogen. Net zo belangrijk is het plezier, echt waar. Dus wat maakt dat je plezier hebt in het lopen? En hoe loop je dan? Hoe voelt dat?
Beginner of gevorderde ik sluit aan bij jou. Ik ben altijd erg benieuwd naar de persoon waar ik mee loop. Looptechnisch natuurlijk maar ook de reden waarom je loopt bijvoorbeeld. En die heeft letterlijk weer invloed op hoe je loopt. Aansluiten op jouw niveau.
Voor iedereen is het dus weer anders hieronder een paar onderdelen die aan bod kunnen komen:
- We onderzoeken de fysieke en mentale mogelijkheden om tot ‘lichter’ lopen te komen. Naast de ‘anatomie van het gemak’ leer ik je ook hoe je mentaal letterlijk je loopbeweging kan beïnvloeden. Je lichaam reageert namelijk direct op wat er in hoofd gebeurd.
- We gaan het hebben over voetafwikkeling, het optimaal gebruik van al je loopspieren en gewrichten (dit is het hele lichaam) en hoe we het ‘hijgen’ kunnen ombuigen naar een steunende en kwalitatief goeie ademhaling, zonder dat we ademhalingsoefeningen gaan doen. Ademhaling en bewegen gaan namelijk vanzelf goed als we ook mentaal op de juiste golflengte zitten.
- Gaaf en bijzonder vind ik is dat wanneer je ‘passend’ bij jouw beweegmogelijkheden loopt, wanneer je dus je spieren en gewrichten echt weer gebruikt passend bij hun functie, dat dit invloed heeft op je mentale en emotionele zijn Je voelt je blij worden, je hoofd wordt helder. Echt heel fijn is dat.
- Je zult merken dat dit je ook meer vertrouwen geeft in je lichaam, in je mogelijkheden en soms versterkt het je zelfvertrouwen.
Ik loop gewoon naast je en al lopende komen we er altijd achter waardoor jij makkelijker kunt lopen. We werken langzaam en rustig (ook als we snel lopen). Zodat jij de tijd hebt om te voelen wat er in je lichaam gebeurd. (Wanneer ik veel lopers begeleid pak ik soms de step erbij om een beetje rekening met mijn eigen lichaam te houden).
We lopen natuurlijk veel maar niet de hele tijd. We staan ook stil, bespreken wat er op valt, nemen pauzes om telkens weer in gemak te komen. We doen soms een ontspanningsoefening. Onderdelen van een hardloopsessie kunnen zijn:
- Techniek van het gemak. Elke lichaamsdeel, elk gewricht op de meest logische en lichaamseigen manier gebruiken. Dit maakt dat het bewegen moeiteloos gaat. Hier heb ik veel tussendoor oefeningen voor passend bij jou, om dit gemak echt te leggen in je hardlopen.
- Mindset
- Luisteren naar het lichaam.
- Tussendoor ‘bewegingen’ om meer losheid, ruimte en lichtheid te ervaren.
- De bewegende anatomie begrijpen.
- Diepe ontspanningsmethode. Stilstaand en uiteindelijk in het hardlopen.
- In DIT moment leren te zijn. Nu ga je merken hoe makkelijk het lopen echt gaat.
- De beweging ‘laten gebeuren’. Klinkt misschien wat gek maar als je het eenmaal door hebt….
- PLEZIER leggen in je lopen.
Je gaat echt lopen op je gevoel.
Als je wilt, plannen we een aanvullende Trager sessie gericht op ontspanning en je loop-motoriek. Terwijl je op een massage tafel ligt ‘schud en beweeg’ ik je lichaam rustig los. Erg prettig en goed voor je loopgestel. Een sessie van een uur waarbij je zelf ook technieken leert om je eigen lichaam los te schudden. Zelf doe ik het dagelijks.
- 4 lessen van een uur
- 3 lessen van een uur + een Trager sessie (losmaak sessie).
Dit programma van 4 lessen van een uur kost €160,- (incl btw)
Ken je mensen die ook interesse hebben of heb je een loopmaatje dan kan je ook met z’n tweeën,. Belangrijk is dan wel dat je beiden ongeveer dezelfde vraag hebt.
Met z’n tweeën betaald ieder €100,- voor 4 lessen
Let wel op, dit is dus geen training. Ik geef geen trainingen, je leert beter te bewegen. Dit kan je weer meenemen je training in.
“Robert heeft me een hele andere kijk op hardlopen gegeven. Dank daarvoor”.